Exemple de nevoi naturale

Activitatea Umana-deosebit de ampla si diversificata-s-a dezvoltat si se dezvolta continuu, avand ca baza de pornire si impulsionare necesitatea satisfacerii unor multiple nevoi umane. Aceste clasificari au un anumit Grad de conventionalitate, ELE nu au un caracter Absolut. Nevoile umane, prin specificul si, mai ales prin Modul Lor de manifestare, se caracterizeaza printr-o serie de trasaturi. Acest fapt necesita atragerea de resurse si transformarea Lor in bunuri si servicii, precum si toate celelalte actiuni prin care acestea ajung sa fie consumate. Cu Alte cuvinte, nevoile reprezinta mobiluri ALE actiunii umane, ALE intregii activitati socialeconomice ALE oamenilor, manifestandu-se la suprafata Societatii sub forma de interese Economice. Pentru satisfacerea nevoilor Lor, oamenii se implications in activitatile DIN Societate. EI sunt dispensent sa aleaga dintre multiplele alternative de folosire un resurselor rare, PE aceea Care permis obtinerea de bunuri Cat mai multe si de calitate corespunzatoare, astfel incat sa se asigure satisfacerea in conditii superioare a nevoilor Lor. Multe dintre AELE, datorita acestui fapt, Raman simple doleante, nevoi nesatisfacute. Clasificarea nevoilor poate continua, contribuind la o mai buna FINANCIARĂ si cunoastere a Lor. Acest fapt Pune in evidența caracterul Dinamic al nevoilor, inmulțirea și diversificarea lor pe masura Dezvoltarii Societatii. Satisfacerea nevoilor presupune Consum de bunuri si servicii, impulsionand oamenii in Directia crearii si procurarii acestora.

Acestea izvorasc DIN conditiiie de viata ALE oamenilor, DIN cerintele de Consum ale acestora si DIN participarea lor la viata sociala. Consumul declanseaza si stimuleaza activitatea Economica, indeplinind o functie de reglare permanenta, cantitativa si calitativa a productiei. Aceasta privita in contextul existentei Statelor nationale si a Teritoriului national este Economia Nationala. Acestea Pun in evidenta motivatia actiunii umane, explicand actiunile si comportamentele oamenilor. Mai mult, nevoile umane se diversifi si se amplifica continuu pe masura ce se creeaza posibilitati mai mari de satisfacere a Lor. Raritatea și Alegerea. Activitatea Economica este ampla si diversificata. De asemenea, resursele Naturale, in functie de posibilitatile de recuperare sau reutilizare a Lor, se pot Grupa in recuperabile si reutilizabile, partiel recuperabile si reutilizabile si in nerecuperabile. Optand pentru o cantitate Cat mai mare DIN unele bunuri si servicii, se vor réduire in mod s`corespunzator cantitatile DIN altele, sau chiar se vor elimina DIN Consum unele categorii de bunuri si servicii.

Caracterul limitat al resurselor Pune in evidenta existenta restrictiilor in cadrul activitatii Economice, si de aici Marea problema pentru Societatea Umana, incercarea egalizarii dintre nevoi si resurse. Raritatea vizeaza toate categoriile de resurse, manifestandu-se ca o lege naturala a economiei. Desigur, se pot utiliza si alte criterii de clasificare a resurselor. Cu Alte cuvinte, raritatea resurselor sont un caracter permanent, punand in evidenta insuficienta Lor in raport cu nevoile. Oamenii au cautat in permanenta sa descopere Noi resurse, sa le atraga in activitatea Lor si sa le foloseasca Cat mai Rational. ELE urmaresc surprinderea particularitatilor resurselor in vederea mai bunei cunoasteri si folosirii Lor justification. Activitatea Economica consta in efortul citoyenne al oamenilor de a atrage si utiliza resursele Economice rare in vederea producerii, repartitiei, circulatiei si consumului de bunuri si servicii, s`corespunzator nevoilor si intereselor acestora.